Nole i asovi: Najveći svetski teniski spektakl za vikend u Beogradu

Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao  da je, u ovom trenutku i ovakvim okolnostima, Adrija tur najveće i najkvalitetnije tenisko takmičenje na svetu. Đoković je najavio regionalni spektakl kojim će se vratiti tenis posle tromesečne pauze zbog pandemije virusa korona.

On je za RTS rekao da će svako ko kupi kartu moći da vidi sve teniske zvezde koje će doći u Beograd.

"Svako ko je kupio kartu za neku sesiju, bilo da je to dnevna ili večernja u subotu ili dnevna u nedelju, imaće priliku da svaku veliku zvezdu koja dolazi, vidi barem jednom. To je bila zamisao iza tog formata i organizacije. Raspored je izvrstan", rekao je Đoković za RTS.

Kako je naveo, za organizaciju ovakvih teniskih i sportskih događaja obično treba mnogo više vremena, ali da je dobra volja svih uticala da se on organizuje u kratkom roku.

Osvajač 17 grend slem trofeja imaće priliku da igra u rodnom gradu, prvi put posle nekoliko godina.

"Iskoristio sam na neki način jedinstvenu priliku kada sam na vrhuncu karijere. Virus korona je oštetio mnoge oblasti, dosta je života izgubljeno i velika je nesreća. S druge strane, nama teniserima koji se takmičimo internacionalno i zbog profesije stalno putujemo, dozvolio je da provedemo više vremena u svojoj zemlji i da imamo mogućnost da, u skladu sa svim propisima i merama, organizujemo jedan ovakav događaj."

Ceremonija otvaranja počinje u petak u 16 časova, biće organizovan muzički program i nastupiće velike svetske zvezde – violinista Nemanja Radulović sa orkestrom i pijanistkinja Lola Astanova.

"Posle toga imaćemo mešoviti dubl. Jelena Janković se vraća posle dve godine i zaista nije bilo mnogo informacija o njoj, nije se još zvanično povukla. Ovom prilikom bih hteo da joj se zahvalim što je odlučila da dođe i nastupi. Izuzetno sam radostan i uzbuđen što ću imati priliku da igram sa njom. Sa druge strane mreže će biti Olga Danilović i Nenad Zimonjić. Posle toga ćemo imati muški dubl, tu će biti takođe Zimonjić, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov..."

U Beogradu će nastupati Dominik Tim, Saša Zverev i Grigor Dimitrov – velike zvezde "belog sporta".

Novak je istakao da će Adrija tur, zbog onoga što predstavlja i obuhvata, biti najveći sportski događaj na planeti u ovom trenutku.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala