Na poziv Putina, Dodik na Paradi pobede u Moskvi 24. juna

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu.
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće Paradi pobede 24. juna u Moskvi, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Dodik je o svom prisustvu Paradi pobede prošle sedmice upoznao i ambasadora Rusije u BiH Petra Ivancova, koji je rekao da predsednik Putin ove godine, zbog pandemije virusa korona, izabrao 24. jun za svečanu paradu jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika koju su predvodili maršali Georgij Žukov i Konstantin Rokosovski, prenosi RTRS.

Tradicionalno parada do sada je bila organizovana 9. maja na Dan pobede nad fašizmom.

Svečani defile vojnika kombinovanih pukova na Crvenom trgu 24. juna 1945. - Sputnik Srbija
Marš pobednika: Ovako je izgledala Moskva 24. juna 1945. godine dok je njome defilovala Crvena armija

U vojnim paradama koje će 24. juna biti održane širom Rusije učestvovaće više od 64.000 vojnika, 2.400 jedinice kopnene i vazduhoplovne tehnike, te 13 brodova i podmornica.

Vojne parade povodom 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu biće održane u 10.00 časova po lokalnom vremenu u devet gradova heroja i 19 gradova u kojima su razmešteni centri vojnih okruga, flota i drugih formacija Oružanih snaga Ruske Federacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala