Kisić Tepavčevića objasnila zašto raste broj zaraženih u Srbiji

© Tanjug / ZORAN ZESTICAtmosfera na beogradskim ulicama pred najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja
Atmosfera na beogradskim ulicama pred najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji ne postoje nova žarišta u smislu širenja infekcije u populaciji, kaže zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević i pojašnjava da su svi skokovi novozaraženih virusom korona u određenim mestima isključivo vezani za porodična okupljanja, porodične kontakte, kontakte u radnim kolektivima ili u nekim drugim zatvorenim prostorima.

Od 69 juče novopotvrđenih pozitivnih na kovid 19 u našoj zemlji, 45 zaraženih je registrovano u Beogradu, što je najlošiji rezultat u prestonici, odnosno najveći broj obolelih u jednom danu od 30. aprila, kada je potvrđeno 90 novozaraženih.

Laborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Presek stanja danas: Jedna osoba preminula, 66 novih slučajeva

Kisić Tepavčević rekla je za Tanjug da taj broj u stvari odražava okupljanja i kontakte jer sa popuštanjem mera, počela su ponovo i okupljanja i druženja ljudi.

Ona je ponovo apelovala na sve da se sa oprezom ponašaju prilikom druženja poručujući da je virus, iako slabijeg intenziteta nego pre nekoliko meseci, još prisutan.

„Virus je tu i to jasno pokazuje time što čim mu dozvolimo da se prenese, on se prenese. To vidimo i na porastu broja obolelih u određenim kolektivima“, zaključuje Kisić Tepavčević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala