Američki lovci ispratili ruske „tupoljeve“ blizu ruske granice

© Flickr / Airman MagazineF-22 raptor
F-22 raptor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lovci F-22 američkog ratnog vazduhoplovstva podigli su se u vazduh kako bi ispratili ruske nosače raketa Tu-95MS oko granice Rusije i SAD, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Poletanje je izvršeno sa aerodroma na teritoriji Čukotskog autonomnog okruga u Amurske oblasti. Na pojedinim delovima rute ruske avione su pratili lovci američkog vazduhoplovstva F-22“, navedeno je u saopštenju.

Let četiri ruska bombardera bio je planiran i izveden iznad neutralnih voda Čukotskog, Barencovog i Ohotskog mora, kao i nad severnim delom Tihog okeana. Trajao je 11 sati.

Ministarstvo ističe da ruska avijacija dugog dometa redovno leti preko Arktika, Severnog Atlantika, Tihog okeana, Crnog i Baltičkog mora, pri čemu se letovi uvek izvode „u strogom skladu sa međunarodnim pravilima“.

Strateški bombarderi američkog ratnog vazduhoplovstva leteli su pet puta duž granica Ruske Federacije.

Ranije je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj istakao da je rusko Ministarstvo odbrane zabeležilo visok nivo vojne aktivnosti SAD i njihovih NATO saveznika kod ruskih granica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala