Stoltenberg: Crna Gora može da računa na NATO /video/

© AFP 2023 / Savo PrelevićGenerlani sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i premijer Crne Gore Milo Đukanović
Generlani sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i premijer Crne Gore Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora ostaje važan saveznik Alijanse, a isto koliko NATO može da računa na Crnu Goru, i Crna Gora može da računa na NATO, poručio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je, posle sastanka s crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, rekao da bezbednosni izazovi koji su bili prisutni pre Kovid-19 krize nisu nestali.

NATO će se pobrinuti da zdravstvena kriza ne postane bezbednosna kriza. Naše snage ostaju spremne i pripravne. Tokom ove krize primećeno je da, kako unutar, tako i van zemlje, postoji propaganda čiji je cilj da pokuša da uruši naše savezništvo. U Alijansi radimo na tome da identifikujemo i razotkrijemo te informacije. Oni koji pokušaju da nas razdvoje neće uspeti“, kazao je Stoltenberg, čestitajući Crnoj Gori tri godine članstva u Alijansi.

On je ocenio da se članstvo u NATO za Crnu Goru pokazalo dobrim za bezbednost i prosperitet, kao i tokom pandemije, podsetivši da je Alijansa dala medicinsku i finansijsku pomoć Podgorici.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović - Sputnik Srbija
NATO vaga – da li je od Mila više štete nego koristi

Đukanović je naveo da je zadovoljan saradnjom u protekle tri godine i zahvalio Stoltenbergu na pomoći saveznika u borbi protiv virusa korona.

„Pokazali smo visok stepen organizovanosti i odgovornosti kada je u pitanju koronavirus, ključni izazovi su sada u oblasti ekonomije, kako bi održali povoljan politički ambijent za događaje koji slede, a to su izbori. Jako je važno da budu održani u adekvatnim uslovima, i adekvatnoj sposobnosti zemalja Zapadnog Balkana da se odupru onim pritiscima koji žele da osujete evropsku i evroatlansku perspektivu svih država Zapadnog Balkana“, poručio je Đukanović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala