Ruska vojska dobija nove sisteme S-400 i S-350

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRuski protivvazdušni raketni sistem srednjeg dometa S-350 „Vitjaz“
Ruski protivvazdušni raketni sistem srednjeg dometa S-350 „Vitjaz“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije dobiće nove sisteme S-400 i S-350 do kraja 2023. godine, saopštili su Sputnjiku u pres-službi vojne korporacije „Almaz Antej“, koja proizvodi ove komplekse.
Vojska i vojna kompanija su se dogovorili o isporuci tri puka protivvazdušnog raketnog sistema S-400 „Trijumf“ i četiri sistema S-350 „Vitez“. Predstavnici koncerna „Almaz-Antej“ su potvrdili da će isporučiti tehniku do 2023. godine.

Sistem „Vitez” je sposoban da uništi vazdušne ciljeve na udaljenosti većoj od 120 kilometara i na visini većoj od 30 kilometara, a sastoji se od raketa srednjeg i malog dometa. Vreme koje je potrebno da „Vitez” bude doveden u stanje borbene gotovosti je pet minuta. Kompleks je namenjen borbi protiv aerodinamičkih i balističkih ciljeva. Jedan lansirni sistem kompleksa poseduje 12 protivavionskih raketa.

SA druge strane, S-400 „Trijumf“ je sistem protivvazdušne odbrane dugog i srednjeg dometa. To je najnapredniji model u seriji naoružanja, nastao je u Sovjetskom Savezu nakon Drugog svetskog rata, a kasnije je modernizovan u Rusiji. S-400 je sposoban da obara avione i taktičke balističke rakete, kao i bespilotne uređaje na visini do 27 kilometara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala