Rusi gase zapaljenu bušotinu protivtenkovskim topom /video/

© Foto : YouTube/RTRuski vojnici gase zapaljenu bušotinu protivtenkovskim topom
Ruski vojnici gase zapaljenu bušotinu protivtenkovskim topom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko ministarstvo odbrane sprovelo je neuobičajenu operaciju u istočnom Sibiru, gde su vojnici pomogli u gašenju požara na naftnoj bušotini tako što su topom uništili konstrukciju bunara.

Na video-snimku se vidi kako su vojnici Centralnog vojnog okruga, još uvek noseći zaštitne maske zbog epidemije virusa korona, postavili protivtenkovski top T-12 oko 180 metara od zapaljene bušotine, a onda više puta sa 100 milimetarskim granatama gađali konstrukciju dok je nisu srušili.

Operacija izvedena je u regionu Irkutsk sa, kako je navelo rusko ministarstvo, izvanrednom preciznošću. Nakon što je konstrukcija bušotine uništena, vatrogasci su uspeli da prvo požar stave pod kontrolu, a onda ga i ugase tako što su zapušili bunar.

Iako se eksplozivi često koriste prilikom gašenja naftnih bušotina, upotreba protivtenkovskih topova je veoma neuobičajena za ovakvu situaciju.

Podružnica „Irkutsk ojl kompani“, u čijem vlasništvu se nalazi bušotina, pozvala je u petak vojsku u pomoć jer nije uspevala da ugasi požar još od 30. maja. Kako se navodi, top i vojno osoblje dopremljeno je iz Samare, udaljene oko 4.500 kilometara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala