Moskva: Ukidanje ograničenja uvedenih zbog korone /video/

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaProlaznici sa maskama za zaštitu od virusa korona na Crvenom trgu u Moskvi
Prolaznici sa maskama za zaštitu od virusa korona na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od 9. juna u Moskvi se ukida niz ograničenja uvedenih zbog epidemije virusa korona, među kojima i samoizolacija, elektronske propusnice i raspored šetnji. Ukidanje ograničenja odnosi se na sve, uključujući i starije stanovnike prestonice i one sa hroničnim bolestima.

Međutim, ostaje na snazi obavezno nošenje maski i rukavica: napolju je uvek potrebna maska, a u zatvorenim prostorima i maska i rukavice. 

Otvaraju se frizerski saloni, saloni lepote, foto studiji, veterinarske klinike i agencije za zapošljavanje, javne organizacije, filmski i muzički studiji i istraživački instituti.

Takođe će biti nastavljene probe u pozorištima, koncertnim organizacijama i cirkusima. Otvara se pristup grobljima. Sve ostalo, uključujući kafiće i restorane, fitnes klubove i muzeje, dečja igrališta i klupe u parkovima, ostaju zatvoreni.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je u ponedeljak da će 9. juna biti ukinut režim samoizolacije u glavnom gradu Rusije. Prema njegovim rečima, grad se, faktički, vraća u uobičajeni životni ritam.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala