Merkelova pozvala Putina

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su telefonom o Libiji, Ukrajini, Siriji kao i aktuelnim pitanjima u vezi sa pandemijom virusa korona.

Kako je saopšteno, razgovor je održan na inicijativu nemačke strane.

„Razmotreni su ključni aspekti situacije u Siriji, uključujući humanitarne potrebe stanovništva“, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kremlj saopštava da su Putin i Merkelova izrazili zabrinutost zbog eksalacije borbenih dejstava u Libiji. Naglašeno je da hitni prekid vatre i pokretanje međulibijskih pregovora pod okriljem UN-a nemaju alternativu. Ruski predsednik je tom prilikom pozitivno ocenio posredstvo Egipta u rešavanju libijske krize na Berlinskoj međunarodnoj konferenciji 19. januara 2020. godine.

Putin i nemačka kancelarka tokom razgovora izrazili su zabrinutost jer nema napretka u realizaciji Minskih sporazuma o Ukrajini.

„Predsednik Rusije ponovo je naglasio da je neophodan direktan dijalog Kijeva sa Donjeckom i Luganskom koji će biti usmeren, između ostalog, na usaglašavanje koraka u cilju realizacije minskih sporazuma“, prenosi pres-služba.

Putin i Merkelova razgovarali su i o aktuelnim pitanjima u vezi sa pandemijom virusa korona. Strane su potvrdile da su raspoložene za tesnu saradnju između ministarstva zdravlja i drugih relevantnih struktura.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala