Lazanski posetio glavni hram ruske vojske u Moskvi /video/

© Sputnik / Aleksandr Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaMiroslav Lazanski u hramu ruske vojske
Miroslav Lazanski u hramu ruske vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni hram ruske vojske u podmoskovskom parku „Patriot“ posetili su ambasadori Srbije, Kine, Indije, Belorusije, Vijetnama i Jermenije.

Diplomate su ocenile estetiku unutrašnjosti hrama, čije otvaranje je zakazano za 22. jun. 

„Ja sam kršten u crkvi Aleksandra Nevskog u Beogradu, u vreme kada je moj otac bio aktivni oficir JNA. To nije smetalo da me moja baba krsti. Ja sam pravoslavac i odlično razumem ulogu Pravoslavlja u istoriji Rusije i SSSR“, rekao je televiziji „Zvezda“ ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

Za ambasadora Kine u Rusiji Džanga Hanhuija hram je jedinstven, takav još nikad nije video. 

Izgradnja ovog Hrama u podmoskovskom parku „Patriot“ počela je na inicijativu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua. Kao i svi pravoslavni hramovi podignuti u čast vojnih pobeda i u slavu ruskog oružja i ovaj hram se gradi donacijama naroda.

Prikupljene su milijarde donacija. Svoj lični doprinos dao je i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je priložio novčana sredstva za glavnu ikonu hrama.

Podsetimo, grumen srpske zemlje sa groblja Oslobodiocima Beograda poslat je u Rusiju u okviru akcije „Put sećanja“ i postavljen je u temeljima glavnog hrama Oružanih snaga Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala