Korona u beogradskoj školi: Učenik koji je bio na pripremnoj nastavi pozitivan na virus

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaPrazna učionica sa natpisom „karantin“ na tabli
Prazna učionica sa natpisom „karantin“ na tabli - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Osnovnoj školi „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na virus korona.

Ovu informaciju podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitivnim dečakom, prisustvovao pripremi, objavio je „Blic“.

„Nakon što je priprema završena, rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na virus korona. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti“, kaže za „Blic“ N. M.

Da je učenik pozitivan na virus korona za „Blic“ je potvrdila i direktorka Osnovne škole „Vladimir Rolović“, Marija Čekanović, koja nam je rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

„Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na virus korona. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao“, kratko je rekla direktorka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala