Hitan sastanak: Da li će granice Grčke ostati zatvorene

CC0 / Pixabay / Plaža u Grčkoj
Plaža u Grčkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčka će povećati broj testiranja na virus korona i uvesti dodatna ograničenja na mestima koja se pojavljuju kao nova žarišta, odlučila je vlada te zemlje.

Premijer Kirijakos Micotakis i ostali zvaničnici imali su hitan sastanak zbog velikog porasta broja zaraženih virusom korona. Od 97 novozaraženih u protekla četiri dana, trećina su putnici iz inostranstva.

Ovo je izazvalo posebnu zabrinutost u Grčkoj, s obzirom na to da su planirali da od 15. juna otvore granice za strane turiste, a predviđeno je da oni neće morati u karantin, kao i da se testovi neće svima raditi, već će se sprovoditi slučajno testiranje, prenosi portal „Keep Talking Greece“.

Kako je portparol vlade Stelios Pecas rekao nakon sastanka, zaraženi putnici iz inostranstva su grčki državljani, prenosi B 92.

Nije bilo reči o tome da li će se možda ponovo razmatrati odluka, odnosno da li će možda biti odloženo otvaranje granica predviđeno za 15. jun.

Na današnjem sastanku zvaničnici su se saglasili da bi trebalo sprovoditi više testiranja u žarištima širom zemlje, a da bi ta područja mogla da budu i potpuno blokirana, ukoliko se pokaže potreba za tim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala