Turska dobija drugu partiju S-400

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSistem protivvazdušne odbrane S-400 "Trijumf"
Sistem protivvazdušne odbrane S-400 Trijumf - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska je postigla dogovor sa Rusijom o isporukama druge partije protivvazdušnih raketnih sistema S-400, izjavio je šef Uprave za vojnu industriju zemlje Ismail Demir, javila je agencija Anadolija.

Demir je naglasio da ruski stručnjaci, bez obzira na to što će oni servisirati tehniku, neće imati slobodan pristup raketnim kompleksima. Takav dostup će imati samo turske firme i Ratno vazduhoplovstvo.

„Imamo principijalni dogovor o isporukama drugog kompleta S-400. Ostali su tehnički detalji oko transfera tehnologija, detalji o zajedničkoj proizvodnji“, izjavio je Demir tekleviziji NTV.

Po njegovim rečima, Turska namerava da uvede u eksploataciju S-400, bez obzira na pandemiju virusa korona.

„Sistem S-400 se kupuje da bi se koristio i tačka. O tome smo na svim nivoima razgovarali. Rad se nastavlja“, naveo je on.

Turski zvaničnik je dodao i da je Ankara zainteresovana za predlog o kupovini sistema PVO „Patriot“ i „Eurosam“, ali da za sada nije doneta nikakva odluka o tome.

Podsetimo, Turska je od 2019. godine dobila od Rusije četiri diviziona S-400. Rusija je svoj deo dogovora ispunila pre vremena. Ranije je bilo saopšteno da dve države pregovraju o uslovima za zajedničku proizvodnju ovih sistema.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala