Rusija: Nadamo se da će se Tripoli odazvati na kairsku mirovnu inicijativu

© AFP 2023 / EGYPTIAN PRESIDENCYPredsednik Parlamenta u Tobruku Akil Saleh, predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi i komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar nakon sastanka u Kairu
Predsednik Parlamenta u Tobruku Akil Saleh, predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi i komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar nakon sastanka u Kairu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva očekuje da će vlasti u Tripoliju brzo reagovati i odazvati se na kairsku mirovnu inicijativu o Libiji, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Nadamo se da ovi kompleksni predlozi, koje su dogovorili lideri istočnolibijskog tabora, mogu da postanu čvrsta osnova za dugo očekivane razgovore između zaraćenih libijskih strana o postkonfliktnom ustrojstvu Libije. Nadamo se da će se vlasti u Tripoliju brzo i uz dužnu pažnju odnositi prema mirovnom pozivu iz Kaira i odazvati se na njega na konstruktivan način“, ističe se u saopštenju.

U subotu je u Kairu predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi održao sastanak sa komandantom Libijske nacionalne armije maršalom Halifom Haftarom i predsednikom Parlamenta u Tobruku Akilom Salehom. Nakon sastanak El Sisi je najavio novu međulibijsku inicijativu koja predviđa prekid vatre od 8. juna u celoj Libiji i uslove za političko rešavanje situacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala