„Razumem da pita Nemačka, ali Crna Gora...“: Lončar odgovorio crnogorskom Institutu za javno zdravlje

© Tanjug / MARKO DJOKOVICMinistar zdravlja Zlatibor Lončar
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kaže, nema rezultate, niti adekvatno znanje o virusu korona.

Lončar je dodao da bi mogao da razume da je to pitanje postavila država poput Nemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa Kovidom 19.

"Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumete u to", rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar je naveo da pojašnjenje o porasti izlečenih od korona virusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije (2,78 odsto).

Lonnčar je naglasio da je ponosan na broj testiranih pacijenata, sačuvanih ljudskih života i na sve što je Srbija uradila tokom epidemije korona virusa.

"Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razume u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla", kazao je Lončar.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala