Moskva se vraća uobičajenom životnom ritmu: Režim samoizolacije se ukida od 9. juna

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaProlaznici na Crvenom trgu u Moskvi za vreme samoizolacije zbog epidemije virusa korona
Prolaznici na Crvenom trgu u Moskvi za vreme samoizolacije zbog epidemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskvi će od 9. juna biti ukinuti režim samoizolacije, propusnice za kretanje gradom i raspored šetnji, saopštio je gradonačelnik grada Sergej Sobjanin na svom blogu.

Gradonačelnik je istakao je da su uvedene mere omogućile da se izbegne „eksplozivna priroda pandemije, obezbede masovna testiranja i pruži medicinska pomoć obolelima“.

„Već nekoliko nedelja, polako ali sigurno, pandemija popušta. Smanjuje se broj slučajeva novoobolelih, sa bolničkog lečenja se otpušta više ljudi nego što se primaju novi. Moskva se faktički vraća uobičajenom životnom ritmu. Sva glavna ograničenja će u junu biti ukinuta, u skladu sa održavanjem epidemiološke bezbednosti i uzimanjem u obzir sanitarnih mera“, istakao je Sobjanjin.
Putnici na aerodromu u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija otvara granice za odlazak u inostranstvo

Podsetimo, režim samoizolacije u Moskvi i mnogim drugim ruskim regionima objavljen je krajem marta. Od 15. aprila su za kretanje prestonicom bile potrebne digitalne propusnice.

U Rusiji je u poslednja 24 časa broj novih slučajeva zaraze virusom korona porastao za 8.985, što je ukupno 476.658 od početka epidemije, dok je dnevni porast smanjen na 1,9 odsto, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona. Štab je takođe naveo da je umrlo još 112 osoba, a za sav period pandemije – 5.971, dok je ozdravilo preko 230 hiljada osoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala