Uživo: Džonsonova ponuda Hongkongu /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka Svenarodnog kineskog kongresa da podrži Predlog zakona o nacionalnoj bezbednosti za Hongkong, navela je Zapad da podigne ulog u partiji s Kinom oko te teritorije. Amerikanci su zapretili Pekingu sankcijama, a britanski premijer Boris Džonson ponudio da se za tri miliona građana Hongkonga olakša put za dobijanje britanskog državljanstva.

Da li je Džonsonov plan izvodljiv? Ko će više biti na gubitku ako Donald Tramp ukine Hongkongu preferencijalni status? Kakve se poruke šalju sa demonstracija u tom gradu? Zašto se parlamentarci osam zemalja ujedinjuju protiv Kine?

U emisiji „Svet sa Sputnjikom“ o ovim i drugim pitanjima razgovaramo sa našim gostima: na video-vezi biće prof. dr Dragana Mitrović sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, u studiju je dugogodišnji novinar Borislav Korkodelović, a telefonske veze će nas odvesti u Kinu, odakle će se uključiti istoričar Nenad Đorđević, koji već skoro dvadeset godina živi u Šangaju.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radija Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuku Sputnjika i Novosti, ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala