Rusija: Skripalji su najverovatnije stradali, ali to Britanci dobro kriju

© AP Photo / Pool / Dylan MartinezJulija Skripalj, ćerka agenta GRU Sergeja Skripalja
Julija Skripalj, ćerka agenta GRU Sergeja Skripalja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi zamenik predsedavajućeg komiteta Saveta federacije za međunarodna pitanja Vladimir Džabarov rekao je da ne veruje u vesti o tome da se bivši agent ruske vojno-obaveštajne službe GRU Sergej Skripalj sa kćerkom Julijom preselio na Novi Zeland, istakavši da su, nažalost, najverovatnije stradali, ali da se to krije.

On je pretpostavio da je reč o gruboj legendi, jer se Skripalji „odavno nisu nigde pojavljivali“, a Sergeja nisu videli od momenta trovanja. Džabarov je podsetio da se ni njegova kćerka Juliju odavno nije pojavljivala u javnosti.

„Mislim da legenda o tome da su im promenili imena i da su se odselili na Novi Zeland ne vredi ni pet para“, istakao je senator i dodao da neće svako proveravati da li Skripalji zaista žive tamo.

Pored toga, Džabarov je podsetio da se britanske obaveštajne službe osećaju na Novom Zelandu kao kod kuće, jer je to zemlja Komonvelta.

„Mislim da su oni, najverovatnije, nažalost, stradali i da to britanska obaveštajna služba pažljivo skriva, ali pre ili kasnije sve će se saznati“, rekao je Džabarov.

On je istakao da je to mogla biti neuspešna akcija britanskih obaveštajaca koji sada pokušavaju da sakriju tragove, krijući oca i kćerku od javnosti.

„U najboljem slučaju Skripalje kriju negde u Velikoj Britaniji, a u najgorem – ne isključujem bilo koji negativni scenario“, zaključio je senator.

Ranije su britanski mediji, pozivajuću se na izvore u vladi Velike Britanije, saopštili da su se Skripalji odselili na Novi Zeland. Kako se navodi, tamo su dobili nova imena i podršku da započnu novi život.

Skripaljeva nećaka Viktorija izjavila je da su ovakve vesti skretanje pažnje. Ona smatra da Skripalje kao i pre drže u Porton Daunu u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala