Neredi u Sijetlu: Policija upotrebila dimne bombe /video/

© AP Photo / Amanda SnyderProtesti u Sijetlu
Protesti u Sijetlu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je u Sijetlu, u saveznoj američkoj državi Vašington, upotrebila dimne bombe i biber sprej da bi rasterala demonstrante okupljene na protestima zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Policija je reagovala pošto je više puta upozorila demonstrante da ne pomeraju barikade postavljene između njih i policije.

​Na video-snimcima mogle su se čuti eksplozije i videti dim prilikom intervencije policije koja je demonstrante rasterala u subotu oko 20 sati po lokalnom vremenu.

​Prvobitno su se pojavile nezvanične informacije da je policija upotrebila i suzavac, ali je kasnije potvrđeno da je u pitanju bio biber sprej.

​Šef lokalne policije Karmen Best je izjavila novinarima da su pojedini demonstranti gađali policiju „kamenicama, flašama i eksplozivnim napravama“.

Prema njenim rečima, nekoliko pripadnika policije je povređeno.

​Hiljade demonstranata preplavilo je u subotu ulice, trgove i mostove u gradovima širom Amerike na protestima zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Protesti protiv policijske brutalnosti i rasizma održani su u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku, San Francisku, Filadelfiji.

Podsetimo, Flojd je preminuo 25. maja u Mineapolisu pošto mu je policajac tokom akcije privođenja skoro devet minuta kolenom pritiskao vrat.

Protesti koji su počeli u Americi nakon ubistva Džordža Flojda raširili su se po celom svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala