Kolin Pauel: Rusija nije neprijatelj SAD

© REUTERS / Jonathan ErnstBivši američki državni sekretar Kolin Pauel
Bivši američki državni sekretar Kolin Pauel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši američki državni sekretar Kolin Pauel izjavio je da ne smatra Rusiju neprijateljem Sjedinjenih Američkih Država.

Pauel nije dao konkretan odgovor na pitanje voditelja Si-En-Ena kakav je njegov stav prema predlogu američkog predsednika Donalda Trampa da pozove Rusiju na samit G7.

„Odgovoriću ovako: zašto on (Tramp) sam donosi ovu odluku, kada je Rusija svrstana među četiri naša neprijatelja? Zapravo, oni nisu neprijatelji. Oni nisu jedan od naša četiri neprijatelja... Pentagon je ranije odredio četiri neprijatelja: Kinu, Rusiju, Iran i Severnu Koreju. Nijedna od ovih zemalja ne namerava da nas odmah napadne“, objasnio je Pauel.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je izjavio da će odložiti sastanak grupe G7 za septembar i da želi da na njega pozove četiri dodatne zemlje: Rusiju, Indiju, Australiju i Južnu Koreju. Prema njegovim rečima, prisustvo Rusije u G7 je logično.

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov prokomentarisao je da se Rusija slaže sa Trampom da je format G7 zastareo. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da će se o pozivu Moskve na samit G7 u Sjedinjenim Američkim Državama razgovarati diplomatskim putem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala