Divac sa suprugom, Peđa i Bogdan na protestima u Kaliforniji /foto/

© Foto : sacramentokings/instagramVlade Divac sa suprugom na protestu
Vlade Divac sa suprugom na protestu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlade Divac sa suprugom Anom, njegov prvi saradnik u Sakramentu Peđa Stojaković, kao i igrač Kingsa Bogan Bogdanović, učestvovali su u protestu „Crni životi su bitni“ u Kaliforniji.

Oni su bili deo kolone koju je činilo više od 20.000 ljudi u Sakramentu, a koji su se okupili u jednom od niza protesta širom Sjedinjenih Američkih Država.

„Najupornije i najhitnije životno pitanje je – Šta činiš za druge“, citat je Martina Lutera Kinga, koji je supruga Vlade Divca postavila na Instagram nalogu uz sliku sa protesta.

Bogdanoviću ovo nije prvi put da se učestvuje u protestima, pošto je svojim glasom i uticajem na društevnim mrežama već podržao proteste.

Objava koju deli Sacramento Kings (@sacramentokings) dana

„Tako sam vaspitan! Znam da sam prilično nov u ovoj zemlji, ali sam video i naučio mnogo da razumem razliku između dobra i zla! Uvek ću biti za dobro“, napisao je Bogdanović na Instagramu.

Protestna šetnja je startovala ispred hale Kingsa, a među govornicima je bio krilni igrač Herison Barns.

Protesti protiv rasizma održavaju se širom SAD, ali i ostatku sveta, povodom smrti Džordža Flojda.

Kingsi su poslednji u nizu koji su se priključili protestima koji već skoro dve nedelje bukte u Americi, nakon brojnih zvezda košarke, fudbala, tenisa, američkog fudbala...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala