S-400, „Pancir“, „Suhoj“: Branioci Moskve odbili napad „neprijatelja“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRaketni PVO sistem „pancir S1“ na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016.
Raketni PVO sistem „pancir S1“ na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dežurne snage ruske protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane tokom provere odbile su uslovni napad avijacije na Moskvu – oboreni su svi izviđački avioni i bespilotne letelice uslovnog protivnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U proverama specijalnih jedinica PVO-PRO bili su uključeni Su-35S, Su-30SM, bombarderi Su-34, helikopteri Mi-24MP, koji su igrali ulogu izviđačkih i bespilotnih letelica.

„Dežurne jedinice su blagovremeno otkrile i eliminisale sve uslovne mete. Posade protivvazdušnih raketnih sistema S-400 'Trijumf', S-300 'Favorit', 'Pancir' izvele su više od 30 uslovnih raketnih gađanja“, navodi se u saopštenju.

U vežbama je učestvovalo više od 40 jedinica protivavionskih raketnih i radio-inženjerskih jedinica.

Su-35 je ruski višenamenski lovac generacije 4++. S obzirom na svoje karakteristike, letelica je veoma bliska avionima pete generacije.

Lovac-bombarder Su-34 po borbenim sposobnostima spada u generaciju aviona 4+. Predviđen je za izvođenje preciznih raketno-bombaških napada po kopnenim ciljevima, kao i za uništavanje vazdušnih ciljeva. Avion ima domet leta do 4.000 kilometara, a dostiže brzinu do 1.900 kilometara na čas. Opremljen je najnovijim sistemom za upravljanje naoružanjem.

„Pancir S1“ je ruski raketni PVO sistem sa raketama zemlja—vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa. Sistem „Pancir“ smatra se među najboljim u svojoj klasi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala