„Rusija sevodnja“: Vreme je da se kažnjava Fejsbuk

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja" u Moskvi
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna informativna agencija „Rusija sevodnja“ saopštila je da je vreme da vlade počnu da preduzimaju efikasne mere za regulisanje rada društvene mreže Fejsbuk zbog cenzurisanja i da se stavi tačka na ograničavanje slobode govora.
„U mnogim zemljama u kojima postoje redakcije Sputnjika, Fejsbuk je poznat po svojoj političkoj pristrasnosti i cenzurisanju, što često direktno protivreči lokalnim zakonima o zaštiti slobode govora. Smatramo da je vreme da vlade počnu da preduzimaju efikasne mere, uključujući kazne, u cilju regulisanja rada te društvene mreže. Vreme je da se stavi tačka na ograničavanje slobode govora, koje nam SAD faktički nameću kroz informativni monopol svojih društvenim mreža“, navodi se u saopštenju pres-službe MIA „Rusija sevodnja“.

Ranije je saopšteno da će američka kompanija „Fejsbuk“ od 4. juna početi da etiketira stranice medijskih korporacija koje su u potpunosti ili delimično pod kontrolom države. Društvena mreža će staviti oznaku „državni mediji“ na ruski Sputnjik, iransku televiziju „Pres“ i kinesku novinsku agenciju Sinhua njuz.

U početku će biti etiketirano 200 stranica. Pritom, kako je saopštio šef odeljenja za sajber bezbednost Natanijel Glejher, Fejsbuk neće etiketirati nijednu novinsku organizaciju sa sedištem u SAD, jer je utvrdio da čak i „izdavačke kuće pod rukovodstvom američke vlade imaju uređivačku nezavisnost“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala