Pod budnim okom ruske flote: Francuska fregata uplovila u Barencovo more /foto/

© Sputnik / Oleg Lastochkin / Uđi u bazu fotografijaTeška nuklearna raketna krstarica "Admiral Nahimov" u Barencovom moru.
Teška nuklearna raketna krstarica Admiral Nahimov u Barencovom moru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna flota Rusije počela je da prati fregatu Francuske ratne mornarice, koja je uplovila u vode Barencovog mora 5. juna, saopšteno je iz Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.
„Snage Severne flote počele su da prate kretanje fregate Ratne mornarice Francuske 'Akvitanija', koja je opremljena raketnim oružjem na navođenje. Brod je 5. juna uplovio u vode Barencovog mora“, navodi se u saopštenju.

Početkom maja u Barencovo more uplovila su tri američka razarača i jedna britanska fregata – deo brodske udarne grupe ujedinjenih vojno-pomorskih snaga NATO-a. Izviđački avioni Rusije pratili su udarnu grupu. Saopšteno je da je cilj operacije „osiguravanje bezbednosti trgovine i demonstriranje slobodne plovidbe u teškim uslovima“.

Pored toga, u Norveškom moru su održane vojne vežbe američke i norveške flote. U vežbama je bila uključena i američka nuklerna podmornica i izviđački avion.

​Kasnije je ruski general-pukovnik Sergej Rudskoj saopštio da su brodovi NATO-a vežbali gađanje objekata na teritoriji Rusije i presretanje ruskih balističkih raketa.

​Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala