Nova podvala Fejsbuka protiv Sputnjika

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaMark Cukerberg, osnivač Fejsbuka
Mark Cukerberg, osnivač Fejsbuka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fejsbuk će početi da etiketira ruske, kineske i druge državno kontrolisane medijske organizacije pod oznakom „državni mediji“, a tokom leta će početi da blokira sve oglase tih kanala koji ciljaju američke korisnike, kako bi, navodno, sprečio „mešanje u predsedničke izbore u SAD“.

Najveća svetska društvena mreža primeniće oznaku na ruski Sputnjik, iransku Pres televiziju i kinesku novinsku agenciju Sinhua, navodi se u delimičnoj listi koju je Fejsbuk preneo. Kompanija će na samom početku primeniti etiketu na oko 200 stranica.

Fejsbuk neće etiketirati nijednu novinsku organizaciju sa sedištem u SAD, jer je utvrdio da čak i „izdavačke kuće pod rukovodstvom američke vlade imaju uređivačku nezavisnost“, izjavio je šef kompanije za politiku digitalne bezbednosti Natanijel Glajher.

Nova mera dolazi samo nekoliko meseci uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaFejsbuk će etiketirati Sputnjik i blokirati sve oglase koji ciljaju američke korisnike
Nova podvala Fejsbuka protiv Sputnjika  - Sputnik Srbija
Fejsbuk će etiketirati Sputnjik i blokirati sve oglase koji ciljaju američke korisnike

Pod ovom merom Fejsbuk neće koristiti etiketu za medijske kanale povezane sa pojedinim političkim ličnostima ili strankama, jer bi to, kako kaže Glajher, moglo da pređe „granice koje su vrlo klizave“.

„Ono što ovde želimo, jeste da započnemo s najkritičnijim slučajem“, rekao je.

Na svom postu Fejsbuk je rekao da će se njihova oznaka pojaviti na stranicama širom sveta, kao i u objavama unutar Sjedinjenih Država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala