Đoković o borbi sa vetrenjačama: Najveći razlog zašto sam u teniskoj politici

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, izjavio je da zna da ne može da zadovolji svakoga i da sve što radi, radi iz dobre namere. Priznaje da ima problema u „borbi sa vetrenjačama“, ali ističe da mu to samo daje podstrek.

Đoković je, gostujući na TV Prva, rekao da veruje u izreku da „svako nosi onoliki krst koliki mu je namenjen i koliko može da iznese“.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Anketa „Eurosporta“: Đoković je najbolji teniser svih vremena

„Ja sam privilegovan da se bavim sportom u koji sam se zaljubio kao dečak i da potom budem najbolji u tome, obaram rekorde, da ulazim u istoriju ovo sporta. Trudim se da imam neki pozitivan pogled na sve. Sve te vetrenjače, svi ti izazovi su podstrek“, rekao je Đoković, odgovarajući na pitanje da li ima problema u „borbi sa vetrenjačama“.

„Ima dana i trenutaka i nekih mečeva kada ne uživam kao u nekim drugim prilikama. Kada je ceo stadion protiv mene, kada ljudi pokušavaju da izvuku nešto negativno iz konteksta onoga što pokušavam da uradim van terena... ali dobro, ne možeš zadovoljiti svakoga. Znam da mi je srce na pravom mestu, sve radim iz dobrih namera, trudim se da budem svestan svega u celom teniskom ekosistemu“, kazao je Đoković.

Đoković je rekao da je to razlog zašto u teniskoj politici, preneo je portal B92.

„To je i najveći razlog što sam u teniskoj politici skoro deset godina i zašto aktivno učestvujem u tome. Za igrače koji dolaze iz teniskog vrha to uglavnom nije slučaj jer imate toliko obaveza, nemate energiju i za to... Izabrao sam takav put jer mislim da igrači veruju u mene i veruju da mogu da doprinesem pozitivnim promenama za njih. Mi smo lep i tradicionalan sport, ali smo konzervativni i zadrti. Moramo da modernizujemo sport“, zaključio je Đoković.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala