Budi se avio-saobraćaj, ali javlja se nova pretnja za profitabilnost

© AP Photo / Elaine ThompsonPolicajac na aerodromu
Policajac na aerodromu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avio-kompanije su prošlog meseca snizile cene karata za domaće letove u proseku za 23 odsto, objavilo je Međunarodno udruženje avio prevoznika (IATA) i upozorilo da popusti nakon pandemije predstavljaju dodatnu pretnju profitabilnosti.

U maju je domaći putnički avio-saobraćaj porastao za 30 odsto na globalnom nivou sa vrlo niskog nivoa u aprilu, kada je gotovo cela industrija morala da prizemlji svoje putničke avione zbog pandemije koronavirusa, saopštila je IATA.

Ipak, avio-kompanijama je potreban novac zbog krize i žele da podstaknu putnike da putuju nudeći niske cene karata, rekao je glavni ekonomista IATA Brajan Pirs, koji očekuje „dosta teška vremena za avio-kompanije”.

U Evropi su niskobudžetne avio-kompanije, uključujući “Viz er“ i „Rajaner“, najavile da očekuju da će preuzeti deo poslovanja konkurenata koji pružaju kompletnu uslugu u vremenu oporavka temeljenog na popustima.

Na azijskim tržištima, koja su među prvima pogođena, sada se situacija postupno poboljšava, saopštila je IATA. Kineski, južnokorejski i vijetnamski domaći saobraćaj vratio se na 25 odsto prometa od prošle godine, preneo je Bizlajf.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala