Britanci podigli „Tajfune“ da isprate Ruse iznad Baltičkog mora

© Foto : The UK Ministry of defence / Uđi u bazu fotografijaAvion britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva "Tajfun" prati ruske ratne brodove "Petar Veliki" i "Admiral Kuznjecov"
Avion britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva Tajfun prati ruske ratne brodove Petar Veliki i Admiral Kuznjecov  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika Britanija podigla je lovce „Tajfun“ sa vazduhoplovne baze u gradu Šjauljaj u Litvaniji kako bi pratili ruske vojne avione koji su leteli iznad Baltičkog mora, saopštila je pres-služba Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije.

Prema saopštenju, 4. juna britanski lovci pratili su ruski avion za radio-elektronsko izviđanje Il-20 i dva lovca Su-27. Ističe se da su lovci NATO-a u poslednjih 48 sati poletali dva puta kako bi ispratili ruske avione.

​Zamenik ministra odbrane Velike Britanije Džejms Hipi izjavio je da britanski „Tajfuni“ igraju ključnu ulogu u misiji Alijanse koja ima za cilj patroliranje vazdušnim prostorom iznad baltičkih zemalja, kao i pružanje podrške litvanskim saveznicima.

Ruski lovci Su-27 su 27. aprila pratili avion F-16 belgijskog Ratnog vazduhoplovstva iznad Baltičkog mora. Avion je leteo u pravcu ruske granice. Čim su mu se primakli ruski avioni S-16 je promenio pravac.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala