Ana Brnabić: Tači treba da se probudi i shvati realnost

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hašim Tači zaista treba da se probudi i da shvati šta je realnost, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je tako prokomentarisala Tačijevu izjavu da je optimista „da će se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripojiti Kosovu bez zadiranja u teritoriju, jer je to istorijsko pravo“.

„Svih godina od kad sam u vladi, zaista ne razumem odakle njemu pretenzije prema Preševu, Bujanovcu i Medveđi, ne znam odakle mu to…“, rekla je Brnabićeva novinarima posle sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Hašim Tači  - Sputnik Srbija
Tači obelodanio svoje „rešenje“: Kosovo dobija Preševo, Bujanovac i Medveđu, a ne daje — ništa!
„Je l' Preševo, Bujanovac i Medveđa možda pripadaju Kosovu, koliko i Beogradu? Možda ima pretenzije i prema Budimpešti, prema Briselu, možda misli da je i to istorijsko nasleđe… Ali, to je njegov problem“, konstatovala je premijerka Srbije.

Kako kaže, neozbiljno bi bilo da ona to i komentariše, jer bi, ocenjuje, to bilo isto kao kada bi pitali francuskog ambasadora da komentariše to kada bi ona, primera radi, rekla da je Pariz srpski, prenosi Tanjug.

„Šta će da kaže čovek, a da ostane pristojan, politički korektan i da ne koristi neke teži reči“, upitala je Brnabićeva.

Ona je primetila i da su Albanci počeli da svojataju verske, kulturne, istorijske spomenike.

„Ali, zaista se nadam, verujem i znam da oni imaju i drugu tradiciju i bogatu istoriju i kulturu da ne moraju da svojataju tuđe. Ne znam što to rade sebi, pre svega. Kad svojatate tuđe deluje kao da niste ponosni sa onim što imate. Ali, ne moram ja da branim njihovu kulturu više nego što je brane oni sami”, rekla je premijerka Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala