Tramp obelodanio šta je tražio u bunkeru

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Donald Tramp ispred Bele kuće
Američki predsednik Donald Tramp ispred Bele kuće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Donald Tramp rekao je da su lažne vesti da je u petak uveče spušten u podzemni bunker zbog straha Službi bezbednosti dok su se demonstranti približavali Beloj kući. Predsednik je ipak potvrdio da je bio u bunkeru, iako „vrlo, vrlo kratko“ i iz drugog razloga, rekao je u intervjuu za „Foks radio“.

Dok su širom Sjedinjenih Država buktali protesti nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u policijskom pritvoru, pojavili su se izveštaji da su američke tajne službe uputile Donalda Trampa u bunker Bele kuće, strahujući za bezbednost predsednika.

„Pa to je bio lažni izveštaj. Nisam bio dole - spuštao sam se tokom dana i bio sam tamo kratko i mnogo više zbog inspekcije, tokom dana nije bilo problema“, odgovorio je predsednik na zahtev da prokomentariše izveštaje da je „spušten“ u bunker Bele kuće zbog nemira u prestonici.

Američki predsednik je objasnio da je ranije išao u slične obilaske „dva ili tri puta“ i „uvek zbog inspekcije“.

„Jednog dana će možda zatrebati i ja sam sišao. Pogledao sam ga. Bilo je tokom dana. To nije nikakav problem, a o tome sam čitao kao o velikoj stvari“, nastavio je predsednik.
Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u ponedeljak, 1. juna 2020. godine u Ouklandu, Kalifornija, u znak protesta zbog smrti Džordža Flojda. - Sputnik Srbija
Ponovo protesti u Americi, hiljade demonstranata na ulicama, u Njujorku uhapšene desetine ljudi

Mediji su pisali da su agenti američke tajne službe u noći između petka i subote sklonili predsednika Donalda Trampa u podzemni bunker u centru Vašingtona, jer je na hiljade demonstranata blokiralo Belu kuću.

Kako se navodilo, Tajna služba je insistirala na tome da se predsednik skloni. Prema navodima lista „Si-En-Ena“, Tramp je proveo u skloništu nešto manje od sat vremena.

Američki lider spušta u bunker u situacijama kada Beloj kući „preti opasnost“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala