Od čega je umro Džordž Flojd: Izveštaji državnog i nezavisnog patologa potpuno suprotni

CC0 / Unsplash/munshots / Grafit u Mineapolisu posvećen Džordžu Flojdu, koji je ubijen tokom hapšenja
Grafit u Mineapolisu posvećen Džordžu Flojdu, koji je ubijen tokom hapšenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uzrok smrti Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je preminuo prilikom hapšenja u američkom gradu Mineapolisu, je srčani zastoj, zaključak je službenog patologa okruga Henepin nakon završne autopsije. Nalaz ove obdukcije u potpunoj je suprotnosti sa autopsijom koju je uradio patolog na zahtev porodice, čiji rezultati pokazuju da je preminuo od gušenja

Dr Endrju Bejker, službeni patolog iz Mineapolisa, u izveštaju sa obdukcije, napisanom na 20 strana, navodi da je Flojdov vrat bio pritisnut kad je policajac Derek Šoven kleknuo kolenom na njegov vrat, ali se to ne spominje kao direktan uzrok smrti.

U Bejkerovom izveštaju stoji da je Flojd imao masnice i posekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali da nijedna od tih povreda nije bila smrtonosna.

Grafiti Džordža Flojda u Idlibu, u Siriji. - Sputnik Srbija
Rezultati obdukcije: Smrt Džona Flojda je ubistvo

Kako stoji u izveštaju, Flojd je bio srčani bolesnik i bolovao je od visokog pritiska, te da je nedavno bio pozitivan na virus korona, ali bez indikacija da je to imalo bilo kakvu ulogu u njegovoj smrti.

Prema toksikološkom nalazu, u krvi Džordža Flojda nađen je umeren nivo metamfetamina i fentanila, leka koji se koristi protiv bolova, ali i koji se zloupotrebljava kao droga i koji lako dovodi do predoziranja.

Porodica Džordža Flojda angažovala je nezavisnog patologa, koji je zaključio da je pritisak kolena na Flojdov vrat doveo do prekida dotoka krvi do njegovog mozga, a težina na njegovim leđima onemogućila mu je disanje.

Jedan od lekara koji su izvršili obdukciju rekao je da Flojd nije ranije imao zdravstvena oboljenja koja bi doprinela njegovoj smrti.


Smrt Džordža Flojda izazvala je proteste širom Amerike, a njima se bavila emisija Svet sa Sputnjikom

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala