Obrt posle 13 godina od nestanka devojčice: Trag pedofila vodi u Nemačku, sumnja se da je ona mrtva

Pratite nas
Misterija nestanka britanske devojčice Medlin Meken u Portugaliji pre 13 godina dobila je obrt pošto je policija objavila da ima novog osumnjičenog. U pitanju je 43-godišnji Nemac koji je u zatvoru zbog drugog dela, a osuđivan je i zbog seksualnog zlostavljanja dece. Nemački tužilac, koji ovaj slučaj istražuje, tvrdi da se sumnja da je devojčica mrtva.

Nemački državni tužilac iz Braunšvajga Hans Kristijan Volters rekao je danas da se radi na pretpostavci da je Medlin Mekejn mrtva.

"Pretpostavljamo da je devojčica mrtva", rekao je tužilac. "Ured državnog tužioca u Braunšvajgu istražuje 43- godišnjeg nemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo".

Nemački detektivi objavili su da imaju „skoro dovoljno dokaza“ da optuže pedofila za otmicu devojčice.

Osumnjičeni, inače, trenutno izdržava sedmogodišnju kaznu zbog silovanja turistkinje iz Amerike, što se takođe dogodilo u Portugaliji, 18 meseci pre otmice tada trogodišnje Medlin.

Njegov identitet nije obelodanjen. Utvrđeno je da je živeo u Portugaliji u vreme Medlinog nestanka i da je radio u ugostiteljstvu, ali i prodavao drogu.

U Velikoj Britaniji policija slučaj još uvek tretira kao istragu nestalih i kaže da nema „konačne dokaze“ koji bi ukazivali na to da li je Medlin živa ili mrtva.

„Kako godine prolaze, mi smo realni u vezi sa čime bismo mogli da imamo posla, ali uvek postoji nada“, rekao je zamenik pomoćnika komesara Stjuart Kundi.

On je zamolio javnost za pomoć kako bi dokazali ili opovrgli da li je taj čovek bio umešan u nestanak devojčice.

„Ostajemo otvoreni za sve opcije i sledićemo dokaze gde god nas odvedu“, istakao je Kundi.

Istražitelji insistiraju na informacijama o belom kamperu marke „folksvagen“, crnom automobilu marke „jaguar“ i broju mobilnog telefona koji se povezuju sa nestankom devojčice, a koje bi mogle biti „ključne“ za ovaj slučaj.

​Osumnjičeni muškarac je u vreme otmice male Medlin 3. maja 2007. godine imao 30 godina.

Medlin Mekejn nestala je iz apartmana u Portugaliji gde je bila sa roditeljima i mlađim bratom i sestrom na odmoru.

Njeni roditelji Kejt i Geri Meken napisali su da „nikada neće prestati da se nadaju da će je pronaći živu“, preneo je RTS, pozivajući se na britanske medije.

„Ali kakav god ishod bio, moramo znati kako bismo pronašli mir“, naveli su roditelji u izjavi za javnost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala