Novo žarište korone u Srbiji: U staračkom domu 22 zaraženih

CC0 / Pixabay / Penzioneri
Penzioneri - Sputnik Srbija
Pratite nas
U privatnom domu za stare u Petrovaradinu kod Novog Sada otkrivena su 22 slučaja virusa korona, objavio je RTS. Virusom je zaraženo 16 korisnika i šestoro zaposlenih.

Sedam korisnika doma u Petrovaradinu prebačeno je u Klinički centar Vojvodine.

Ostali imaju blažu kliničku sliku. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da su u privatnom domu za stara lica u Petrovaradinu koronom zaraženi korisnici, ali i zaposleni, ukupno njih 28, prenela je Radio-televizija Vojvodine.

Sedam osoba je hospitalizovano, a dom je pretvoren u kovid bolnicu, rekao je Vučević. On je apelovao na sve da budu obazrivi i naglasio da u ustanovama takvog tipa i dalje važe stroga pravila i nije ukinuta mera zabrane posete.

Pokrajinska vlada: Virus u domu za stare izolovan slučaj

U privatnom staračkom domu „Mass green house“ u Petrovaradinu epidemiolozi su pre 24 sata zabeležili prvi slučaj i odmah su obavljena brza testiranja 49 ljudi, korisnika i zaposlenih.

„Nakon analize 49 testiranih, 28 je bilo pozitivno, od toga 26 korisnika i šestoro zaposlenih. Ovo posmatramo kao izolovan slučaj i mislim da neće imati uticaja na okolinu i Vojvodinu, generalno“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je Vojvodina imala veoma dobre rezultate u borbi protiv korona virusa.

"Ovo je izolovan slučaj i za 10-12 sati smo uspeli da testiramo sve zaposlene i izolujemo sve korisnike i zaposlene“, naveo je Mirović.

On je rekao da je privatni dom „veoma dobro vođen, te da nikada nije bilo pritužbi ni korisnika, ni zaposlenih na njegov rad“, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala