„Nord strim 2”: Mere Vašingtona pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u EU

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaDeo cevi za gasovod "Severni tok 2"
Deo cevi za gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Nord Strim 2” upoznata je sa nacrtom zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ koji je podnet američkom Senatu i smatra da takve mere Vašingtona pokazuju zanemarivanje interesa potrošača u Evropskoj uniji koji će morati da plate milijarde više za gas, ukoliko gasovod ne bude izgrađen, rekao je predstavnik kompanije Jens Miler.

Prema njegovim rečima, kompanija-operator projekta već analizira moguće posledice za izgradnju cevovoda, ukoliko nacrt zakona bude usvojen.

„Zapadnoevropske energetske kompanije iz Austrije, Nemačke, Francuske i Holandije investirale su u projekat skoro po milijardu evra. Više od hiljadu kompanija iz 25 zemalja u potpunosti je zainteresovano da se projekat dovrši“, naglasio je Miler.

Ranije je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso saopštio da je nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ podnet američkom Senatu.

S tim u vezi, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je u sredu da zvanični Vašington nema moć da zaustavi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“. Prethodno je „Blumberg“ pisao o tome da bi Rusija uskoro mogla da finalizuje izgradnju gasovodaSeverni tok 2“ koristeći brod „Akademik Čerski“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala