Sjajna vest za porodice sa troje i više dece: Kartica „Tri plus“ za specijalne popuste

CC0 / Pixabay / Brat i sestra
Brat i sestra - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Roditelji sa troje ili više dece, od kojih je barem jedno maloletno, od petka 5. juna moći će na šalterima gradskih opština da se prijave za izdavanje besplatnih kartica, koje će im omogućiti brojne popuste i pogodnosti pri kupovini, plaćanju računa, ulaznica...

Ove kartice za povlastice realizovaće se u okviru projekta „Tri plus“ istoimenog udruženja iz Čačka, kome je Grad Beograd pristupio početkom godine.

Na taj način, prema nekim procenama, godišnje će u kućnom budžetu moći da uštede između 300 i 500 evra.

Kako „Novosti“ saznaju, zainteresovani za dobijanje kartice „Tri plus“, kako bi dobili porodičnu povlasticu, treba da se jave zaposlenima na šalterima opštine na čijoj su teritoriji prijavljeni, gde će potpisati izjavu da žele da pristupe, u koju će uneti neophodne podatke. Nakon prijave, kartice će im biti isporučene u narednih desetak dana.

„Očekujemo da će 35.000 porodica u Beogradu biti korisnici ovog programa, te da će im biti od velike koristi“, otkriva Tanja Popović, članica Gradskog veća.

„Pozivamo sve roditelje sa troje i više dece, kao i privredne subjekte da se priključe ovoj akciji. Važno je napomenuti da oni koji se ne prijave tokom prvih sedam dana, mogu to da učine tokom čitave godine.“

Prema navodima Popovićeve, porodice će moći da ostvare brojne pogodnosti kod svih privrednih subjekata koji su već deo projekta, ali i onih koji tek treba da pristupe ovoj akciji.

„U toku je potpisivanje ugovora sa gradskim preduzećima, sportskim centrima, zoološkim vrtom, kulturnim institucijama grada i drugim subjektima, u kojima će porodice moći da ostvare popuste“, kaže Popovićeva.

Projekat ponosna kartica „Tri plus“ sproveden je već u petnaestak lokalnih samouprava u Srbiji. Kako navode u gradu, Beograd je postao član Udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, koje želi da pokaže poštovanje prema porodicama sa troje i više dece, kako bi ohrabrili i druge roditelje da se odluče za proširenje porodica. Pokret „Tri plus“ osnovan je sa ciljem da se pobedi „bela kuga“. U Srbiji ima 138.000 porodica sa troje i više dece.

Osim mnogih lokalnih samouprava u Srbiji, Pokret „Tri plus“ potpisao je ugovor i u Rusiji. Ovaj pokret će se na taj način proširiti i na ruske gradove, koji će preuzeti njihov obrazac borbe protiv „bele kuge“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala