Goreo i Pariz: Masovni izlivi besa i destrukcija na francuskim ulicama /video/

© AFP 2023 / MOHAMMAD GHANNAMPariz
Pariz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska žandarmerija upotrebila je suzavac da bi rasterala demonstrante sa ulica Pariza koji su palili kontejnere u znak protesta protiv rasne nepravde, policijske brutalnosti i nasilne smrti Amerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

U početku, demonstranti su klečali s podignutim pesnicama, dok su vatrogasci pokušavali da ugase vatru koja je gorela na ulicama francuske prestonice, ali su protesti ubrzo prerasli u masovni izliv besa i destrukcije, preneo je Tanjug, pozivajući se na AP.

Kako se navodi, sinoćni protesti podsećaju na masovne, nasilne demonstracije koju su se dogodile u Parizu, a potom i u drugim gradovima Francuske, povodom smrti crnca Adama Traore u policijskom pritvoru u pariskom predgrađu Bomon sir Uaz 2016. godine.

Talas javnih nereda, protesta i pljački proširio se širom Sjedinjenih Država tokom protekle nedelje nakon smrti Afroamerikanca tokom hapšenja. Demonstracije u znak solidarnosti sa demonstrantima koji protestuju zbog smrti Džordža Flojda održane su i u Nemačkoj, Kanadi, Irskoj i drugim zemljama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala