Kako su nemiri u Americi podigli Trampov poljuljani rejting

© Sputnik / NASA / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Docent fakulteta za politikologiju i afroamerička istraživanja Univerziteta Perdju Nađa Braun smatra da su šanse Donalda Trampa da pobedi na predsedničkim izborima u novembru značajno porasle u toku mitinga i nereda u zemlji.
„Mislim da ima velike šanse za pobedu. Da ste me pitali to pre smrti Džordža Flojda, dala bih mu manje šansi, imajući u vidu kako je reagovao na Kovid-19“, navela je ekspertkinja za Sputnjik.

Braunova je naglasila da zbog protesta raste broj onih koji dele mišljenje Donalda Trampa, iako ranije „nisu bili oduševljeni njim“. Po njenom mišljenju, problem rasizma i policijsko nasilje će biti glavno na narednim izborima.

Ekspertkinja, komentarišući masovni talas nezadovoljstva po celoj državi, naglasila je da je poslednjih meseci afroamerička zajednica imala ozbiljne probleme koje je izazvala pandemiju virusa korone. Na kraju su „siromašni, postali još siromašniji“. Međutim, kako smatra američka profesorica, u osnovi konflikta leže tradicionalni probleme obojenog stanovništva SAD, tj. „sistemska neravnopravnost“.

„Afroamerikanci žele ravnopravno učešće u životu američkog društva... Sve što oni žele je da se prema njima ponašaju kao sa belcima. Mi takođe verujemo u demokratske vrednosti na kojima je zasnovana naša država“, rekla je Braunova koja i sam apredstavlja afroameričku zajednicu.

Podsetimo, masovni nemiri u SAD su počeli 25. maja nakon što je policajac ubio Afroamerikanca Džordža Flojda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala