„Ako ne shvati, biće i ona bivša...“ Ivica Dačić za Sputnjik o mladoj naslednici Pacolija

© Foto : Youtube/Tribuna ChannelMeliza Haradinaj, ministarka spoljnih poslova Kosova
Meliza Haradinaj, ministarka spoljnih poslova Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić imao je žestoke verbalne okršaje sa bivšim ministrom inostranih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem. Na molbu Sputnjika, prokomentarisao je u svom maniru današnji izbor Melize Haradinaj-Stuble za Pacolijevu naslednicu u Vladi u Prištini.

„Eto, Pacoli je najzad verovatno shvatio da ne može biti ministar inostranih poslova, jer taj resor mogu imati samo države, što Kosovo nije. Tako da ni on više nije ministar. Meliza Haradinaj je mlada i ambiciozna i ostaje da verujemo da će ona shvatiti da sa Beogradom ne bi trebalo da ulazi u klinč, već da je važno da zajedno pronalazimo rešenja za dobrobit građana. U protivnom, i Pacolijevu naslednicu će u jednom trenutku neko da smeni, pa ćemo opet morati sve ispočetka.“

Meliza je bivša saradnica Ramuša Haradinaja i predstavljaju je kao najveće iznenađenje u Hotijevoj vladi. Iako nose isto prezime, nova ministarka nije u rodbinskim odnosima sa nekadašnjim premijerom Kosova. Ima 36 godina i govori albanski, engleski i srpski jezik.

​U javnosti i na društvenim mrežama isticala se izjavama protiv Beograda i Srba, tako da je verovatnije da neće shvatiti ovu prvu Dačićevu poruku, iako govori naš jezik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala