Usvojene nove mere za ponašanje na plažama u Grčkoj

CC0 / Pixabay / Plaža
Plaža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčka vlada usvojila je nove mere ponašanja na plažama. Neke od njih podrazumevaju da je na plažama dozvoljeno 40 kupača na 1.000 kvadratnih metara, kao i da minimalan razmak između suncobrana bude četiri metra, odnosno jedan metar između dve senke njihovih oboda.

Te mere usaglasili su ministri razvoja, civilne zaštite, prava i unutrašnjih poslova, a radi sprečavanja širenja virusa korona, navodi grčki portal „Katimerini“.

Na snazi i dalje ostaje zabrana puštanja muzike, organizovanja događaja, upotrebe barova, dok je dozvoljeno ispijanje kafe i sokova.

Plaža u Grčkoj - Sputnik Srbija
Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od virusa korona

Kako se navodi, dozvoljena je upotreba jednog suncobrana na dve ležaljke, sa izuzetkom porodica sa malom decom. Razmak između ležaljki može da bude najmanje 1,5 metara, a nisu dozvoljeni ni timski sportovi koji podrazumevaju kontakt.

Dozvoljeno je da se na plaži prodaju upakovani proizvodi, dok je u prodavnicama blizu plaže dozvoljeno imati sto i stolicu na otvorenom, a zaposleni moraju da koriste maske, prenosi Tanjug.

Kazne za kompanije koje prekrše neku od mera variraju u zavisnosti od stepena rizika, a kreću se u visini od 5.000 do 25.000 evra i suspenzijom rada od 15 do 20 dana.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala