„Tesla“ na autopilotu direktno se zakucao u prevrnuti kamion /video/

© YT/fullychargedshowAutomobil Tesla model 3
Automobil Tesla model 3 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Automobil „Tesla 3“ u kojem je bio uključen autopilot, direktno je udario u prevrnuti kamion koji je ležao na auto-putu.

Video na kome se vidi direktan udarac „tesle“ u prevrnuti kamion snimljen je na Tajvanu, a mnogi na društvenim mrežama, gde je snimak osvanuo, zapitali su se da li je autopilot uopšte funkcionalan, s ozbirom da nije uspeo da prikoči u situaciji u kojoj bi svaki vozač izbegao sudar.

Incident se dogodio na Nacionalnom auto-putu broj jedan na Tajvanu, prenosi tajvanski portal CNA.

Kako je navedeno, kamion se prevrnuo pošto je izgubio kontrolu, a vozač je izašao iz njega kako bi postavio znak upozorenja.

Par minuta kasnije, kako se vidi na snimku sigurnosnih kamera, nailazi beli automobil „tesla“ koji direktno udara u prevrnuti kamion.

Kako je vozač „tesle“ izjavio za tajvanske medije, on je ranije uključio autopilot i očekivao je da će on reagovati i izbeći kamion. Međutim, kada je uočio da autopilot ne reaguje, pritisnuo je kočnicu, ali bilo je kasno.

Na snimku se vidi da automobil naglo koči u jednom trenutku, međutim udarac je bio neizbežan.

Dobra vest za kompaniju milijardera Ilona Maska je da vozač automobila koji proizvode nije povređen, iako je udarac bio žestok.

Slični incidenti već su se događali, pošto vozači često ne uzimaju u obzir da „teslin“ autopilot nije sistem za samostalnu vožnju, već samo bezbednosna asistencija vozaču.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala