Slovenija rasporedila hiljadu policajaca na granici s Hrvatskom

© REUTERS / Antonio BronicPripadnica slovenačke interventne policije drži dete migranta na ulasku u Sloveniju iz Trnovca u Hrvatskoj.
Pripadnica slovenačke interventne policije drži dete migranta na ulasku u Sloveniju iz Trnovca u Hrvatskoj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od hiljadu policajaca zbog povećanog priliva migranata tzv. balkanskom rutom

U poslednje dve nedelje primećuje se povećani broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamenik glavnog direktora policije Jože Senica.

Policija će pojačati nadzor na delovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo mesto i Koper, koje su i inače najizloženije ilegalnim prelascima.

U akciji, koja će trajati do petka, policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i kao dosad pomagaće joj pripadnici vojske, rekao je Senica.

Govoreći o ilegalnim migracijama, premijer Janez Janša je u ponedjeljak uveče najavio da će njegova vlada uvesti strožu politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke Evropskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil.

Time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije tzv. Marakeškom sporazumu.

"Neke su stvari puno lakše nakon što je Evropski sud za ljudska prava doneo različito tumačenje prava na azil od naših slovenačkih sudova", kazao je Janša.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala