Peskov: Nikakve paralele nema između Amerike i Rusije

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da je neumesno praviti paralele između događaja u SAD i Rusije. Kako kaže, prekoračenje ovlašćenja od strane policije u Rusiji nije tako veliki problem.
„Prekoračenje ovlašćenja od strane policije – to je pitanje koje se reguliše postojećim zakonima i službenim instrukcijama, ali ne mogu da se složim s vama da je kod nas taj problem tako veliki. Hvala bogu, nije. Nikakvih tu paralela nema“, rekao je Peskov novinarima.

Komentarišući slučaj smrti stanovnika Jekaterinburga optuženog za krađu koji je pružao otpor prilikom hapšenja i tom prilikom poginuo, Peskov kaže da ne raspolaže detaljnim informacijama o tome šta se dogodilo.

Portparol Kremlja ne slaže se s tim da pitanja koja su glavna na američkoj agendi imaju ikakve s ruskom agendom. „Mi imamo svoju agendu, i hvala Bogu, ono što se dešava u Americi kod nas se ne dešava“, rekao je Peskov.

Peskov je rekao i da predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Doanld Tramp, nisu razgovarali o neredima u SAD tokom telefonskog razgovora, jer to nije pitanje koje se tiče bilateralnih odnosa.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala