Lukašenko: Neću dozvoliti vetropirima da naprave „majdan“ u Belorusiji

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je na sastanku sa šefom Komiteta za državnu bezbednost Valerijem Vakuljčikom da u Belorusiji neće biti „majdana“.

On je dodao da je državna bezbednost osnova svega, kao i da vodeću ulogu u zaštiti nezavisnosti i suvereniteta Republike imaju KGB i predsednik lično.

„Poznati su nam ciljevi koje ovde imaju pojedini vetropiri. Žele da nam prirede ’majdančić‘ uoči predsedničkih izbora ili na dan izbora. Tako su oni planirali. Na ovom sastanku želim da upozorim vas i sve koji nas čuju, sve te zagovornike ’majdana‘ — u Belorusiji neće biti ’majdana‘“, precizirao je predsednik Belorusije.

On je dodao da neće dopustiti destabilizaciju situacije u zemlji.

„Ne treba nas upoređivati sa drugima, kao što je nedavno portal iz susedne zemlje navodio da su se kod nas pojavili novi Pašinjani, novi Zelenski i da je situacija kod nas skoro kao u Jermeniji i Ukrajini“, naglasio je Lukašenko i rekao da je uveren da u Belorusiji nema takvih lidera kao što su premijer Jermenije i ukrajinski predsednik, s kojim je uspeo da se upozna bliže.

Lukašenko je pretpostavio da pojedinci žele da prodaju za kopejku sve što je stvoreno u zemlji, istakavši da to neće dopustiti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala