Jedinstveni udarni sistemi i Ka-27: Testirana najnovija ruska korveta /video/

© Foto : Russian NavyKorveta Gremjašči
Korveta Gremjašči - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posada mornaričke avijacije Baltičke flote testirala je najnoviju rusku korvetu „Gremjačši“ na Baltičkom moru. Piloti su imali zadatak da provere rad čitavog avijacionog kompleksa na brodu, prenosi televizija „Zvezda“.

Tokom državnih testiranja posada je spuštala helikoptere na palubu korvete u različito vreme dana i u različitim uslovima.

„Korveta ima poboljšanu brzinu i manevarske sposobnosti. Kada je reč o naoružanju, opremljena je udarnim sistemom koji poseduje samo ova korveta. Brod je višenamenski, a helikopter Ka-27 maksimalno povećanja njegove funkcionalne mogućnosti traženja i identifikovanja podmornica“, rekao je pomoćnik komandanta korvete „Gremjašči“ Manarbek Tenibekov.

Ranije su održana testiranja u okviru Severne flote, gde su u akvatoriji Belog i barencovog mora ispaljivane krstareće rakete „Kalibar“ i „Oniks“. Pored toga, bili su aktivirani i artiljerijski sistemi A-190 i AK-630.

Ranije je komandant „Gremjaščeg“ kapetan druge klase Roman Dovgajlov rekao da bi u budućnosti na pramcu „Gremjaščeg“ mogle da budu postavljene najnovije hipersonične rakete „Cirkon“.

Projekat korvete 20385 razvio je koncern „Almaz“. Višenamenske korvete ovog projekta predviđene su za otkrivanje i uništavanje podmornica i brodova protivnika, za osiguravanje iskrcavanja prilikom desanta, čuvanje priobalne zone i pratnju drugih brodova. Brodovi su opremljeni artiljerijskim, raketnim, protivpodmorničkim, sonarnim i radarskim sistemima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala