Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od virusa korona

CC0 / Pixabay / Plaža u Grčkoj
Plaža u Grčkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčka će platiti smeštaj turistima koji budu pozitivni na virus korona tokom boravka u toj zemlji, izjavio je u portparol grčke vlade Stelios Petsas.

„Biće smešteni u hotelu, a troškove će snositi država Grčka. To smo radili u prošlosti i nastavićemo i dalje", rekao je novinarima Petsas, objavili su grčki mediji.

Petsas je podsetio da Grčka plaća smeštaj onima koji su došli u tu zemlju i moraju da ostanu u karantinu, otkad je Grčka zatvorila svoje granice.

Leto - Sputnik Srbija
Otvaraju se granice – gde možete bez testa i karantina, a gde ne

Hiljade ljudi prošlo je kroz proces karantina“, naglasio je Petsas i naveo da se testovi na Kovid-19 rade na međunarodnom aerodromu u Atini, a posetioci ostaju u hotelu jednu noć dok ne stignu rezultati testa.

Zatim, kako je dodao, u zavisnosti od rezultata testa na virus, turisti mogu ostati u sedmodnevnom karantinu ili pod strogim nadzorom 14 dana, ako su pozitivni.

„Nastavićemo s tom praksom, s jednom razlikom. Očekujemo daleko manji broj slučajeva, a nadamo se da ih neće ni biti, jer se epidemiološki ciklusi kreću na dole u evropskim zemljama odakle očekujemo turiste“, rekao je portparol grčke vlade.

„Naš cilj je da obezbedimo maksimalnu sigurnost za meštane i turiste“, naglasio je Petsas.

Međutim, on nije pojasnio hoće li Grčka, pored smeštaja, platiti i hranu i lekove turistima pozitivnim na Kovid-19, preneo je portal B92.

Podsetimo, Grčka od 15. juna otvara granice za turiste iz 29 država, a za ulazak u zemlju nije potreban negativan test na virus korona, niti je obavezana boravak u karantinu. Ipak, biće nasumičnog testiranja onih koju pređu granicu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala