Stefanović: Napadač na Trifunovića poznat policiji

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović
Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je muškarac koji je napao lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića poznat policiji.

„Isti čovek koji je psovao majku predsedniku Vučiću, potegao šrafciger na Simu Spasića, isti čovek je sad prišao i Sergeju Trifunoviću. Nije bilo fizičkog kontakta, ali je bilo dobacivanja“, rekao je Stefanović za Prvu televiziju.

On je rekao da ne sme da govori o sadržaju izjava uhapšenih napadača, ali da je jasno iz izjava tokom napada šta su motivi obračuna, preneo je „B92“.

„Očigledno da je jedan deo ljudi, koji su nezadovoljni što je Sergej Trifunović rešio da izađe na izbore, nezadovoljan tom odlukom i svoju frustraciju pokazuju na taj način“, zaključio je Stefanović.

On je rekao da atmosfera nasilja ne sme da postane politika sa kojom se svi slažu, te da je bitno da država reaguje.

„Mi ćemo naravno do kraja izbornog ciklusa pojačano pratiti skupove i pripadnici policije biće na svim lokacijama gde se održavaju tribine, prikupljaju potpisi, pogotovo tamo gde se pojavljuju lideri koji izazivaju pažnju“, najavio je on.

Stefanović je zamolio sve koji organizuju bilo kakvu političku manifestaciju da je prijave, kako bi bili zaštićeni, a policija mogla da ih obezbeđuje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala