Knežević: Trampova administracija ključno uticala da vladika Joanikije bude pušten na slobodu

Pratite nas
Prema informacijama kojima raspolažem, administracija Donalda Trampa odigrala je značajnu ulogu u puštanju na slobodu vladike Joanikija i sedmorice sveštenika, kaže jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

On dodaje da to predstavlja pozitivan i kontinuirani trend u njihovoj politici na Balkanu, dok je za razliku od njih EU toliko iscrpljena i oslabljena svojim narastajućim protivrečnostima, da je u narednom periodu očekuju velika preispitivanja i neophodni restart.

„Plašim se da je EU izgubila trku na Balkanu sa SAD, Rusijom i Kinom, i da nakon okončanja pandemije virusa korona u geopolitičkoj areni više ništa neće biti isto“, istakao je on u intervjuu za portal In4s.

Govoreći o vladiki Joanikiju, Knežević tvrdi da je vladika postao simbol otpora antipravoslavnom Zakonu o slobodi veroispovesti i ne isključuje mogućnost da će oni koji su jednom pokušali atentat na njega ovaj zločinački naum želeti da ponove.

„Ipak, žrtva koju podnosi vladika Joanikije samo je hod pastirskom stazom podvižništva, jer kako jednom kaza mitropolit Amfilohije, i Hrist je bio u zatvoru“, zaključio je Knežević.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala