Kineski gigant testira 6G mrežu

© Foto : PixabayVisoke tehnologije
Visoke tehnologije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručnjaci kineske kompanije „Sjaomi“ trenutno proučavaju tehnologije koje će činiti osnovu 6G mreže. Generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja, ali je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

„Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Sjaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora“, rekao je direktor „Sjaomi“ kompanije, prenosi RBK.

Pritom, Lej Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine „Sjaomi“ će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. „Sjaomi“ trenutno pravi zalihe tih uređaja.  

U narednim mesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi.

Istovremeno, predstavnici ruske državne korporacije „Rosteh“ saopštili su da će razvoj 5G mreže u Rusiji moglo kasniti nekoliko godina, ako državno finansiranje, koje je planirano za 2020. godinu, bude smanjeno za 50 odsto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala