Američki ambasador razočaran merama Prištine

Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador SAD Entoni Godfri izrazili su danas razočaranje odlukom Prištine vezanom za uvoz srpske robe, navodi Ministarstvo spoljnih poslova koje naglašava i očekivanje američkog ambasadora da će uskoro biti ukinute sve restirkcije, a dijalog nastavljen.

Na sastanku sa ambasadorom SAD, na kome je bilo reči i o situaciji sa Crnom Gorom i izborima, Dačić je izrazio razočaranost novom odlukom Prištine u vezi sa uvozom srpske robe i postavljenim uslovima – tzv. uvođenjem recipročnih mera.

„Odluke su veoma štetne, krše sve dosadašnje dogovore i otežavaju mogućnost nastavka dijaloga“, rekao je Dačić i podsetio da je i specijani izaslanik predsednika SAD za odnose Beograda i Prištine ambasador Ričard Grenel ranije pozvao Prištinu da ukine jednostrano nametnute takse i recipročne mere.

Godfri je rekao je da deli osećaj razočaranosti vezano za potez Prištine i izrazio nadu da će uskoro doći do ukidanja svih restrikcija i nastavka dijaloga.

Po pitanju regionalnih tema, ambasador je rekao da veruje da će Srbija i Crna Gora dijalogom rešiti sva pitanja, uključujući i ono vezano za puno otvaranje granica za sve svoje građane.

Imajući u vidu predstojeće izbore, Godfri je ponovo ocenio da je bitno da svi politički činioci uzmu učešće, što bi doprinelo da Parlament bude mesto na kome će se čuti svi politički glasovi.

Tokom susreta izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dveju zemalja, a nakon stavljanja pod kontrolu pandemije.

Godfri je pohvalio način na koji se Srbija bori protiv epidemije kao i saradnju uspostavljenu tim povodom, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala