Posle protesta Americi preti još jedna kriza

© Sputnik / Artur GabdrahmanovProtesti u Vašingtonu i neredi na ulicama
Protesti u Vašingtonu i neredi na ulicama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Americi preti novi talas virusa korone, iako i sadašnja epidemija još nije gotova, rekao je televiziji Si-En-En guverner države Merilend Lari Hogan.
„Bez sumnje, ako okupite stotine hiljada ljudi zajedno, na bliskom rastojanju, tada će virus biti na svim ulicama... To nije zdravo“, rekao je Hogan.

Gradonačelnica Atlante (država Džordžija), gde je nakon nereda bilo uvedeno vanredno stanje, Kejša Lens Botoms ranije je pozvala demonstrante da daju tekst na koronu. Guverner Minesote Timoti Vols je takođe podsetio da su SAD još uvek usred epidemije i zdravstveni sistem jedva izlazi na kraj sa epidemiološkom krizom.

Agencija AP navodi mišljenje doktora Santra Galea iz Škole za javno zdravlje Bostonskog univerziteta, koji je ukazao na problem poverenja u državne ustanove, što može otežati borbu sa epidemijom.

Međutim, podseća AP, neredi su naterali vlasti Los Anđelesa da još u subotu obustave rad centra za testiranje na koronu.

U Minesoti je takođe došlo do poteškoća sa uzimanjem analiza, pošto su neke laboratorije bile oštećene za vreme nereda.

Međutim, ukazuje AP, za sada se ne zna da li će protesti izazvati novi talas korone, pošto mnogi demonstranti nose maske i aktivno se kreću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala